Meniu

Ce e nou?

Intră în comunitate

Cum poți integra argila în rutina ta de îngrijire a pielii

Shares
Read Carefully

Îngrijirea pielii cu ajutorul argilei este practicată pe scară largă și poate fi considerată una dintre cele mai bune și blânde modalități de îndepărtare a impurităților. De secole, pasionații de frumusețe din întreaga lume au valorificat beneficiile argilei pentru probleme ale pielii, de la uscăciune și iritație până la exces de sebum sau pete pigmentare. Cu o utilizare regulată, indiferent vârstă, argila te poate ajuta să îmbunătățești aspectul și textura pielii.

Ce este și de unde provine argila? Argila este un produs natural, cea din oferta ELEMENTAL este extrasă din bazinul mediteranean, uscată la soare pentru a-i conserva bogăția  în săruri minerale și toate propritățile benefice. Nu este iradiată și se prezintă sub formă activă. Argilele sunt potrivite pentru o mare varietate de aplicații cosmetice cum ar fi: măști faciale, împachetări corporale, igienă și îngrijire capilară, machiaj mineral sau fabricarea de săpunuri.

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale argilei și cum o poți integra în rutina ta de îngrijire a pielii:

  1. Ca exfoliant

Pe parcursul zilei, pielea noastră întâlnește multe elemente poluante, murdărie, praf și alte impurități care se pot acumula pe ten, și împreună cu sebumul secretat îl lasă tern, lipsit de strălucire, cu porii dilatați. Când acest lucru se întâmplă în mod regulat, fără a curăța pielea corespunzător, atât textura, cât și sănătatea tenului vor avea de suferit. De aceea, se recomandă exfolierea în mod regulat pentru a menține pielea curată, departe de eventualele probleme care vin odată cu un ten „încărcat”.

Soluția? Un masaj facial , cu argilă pudră de curățare pentru ten folosind o mănușă specială de exoliere sau încorporat în săpunuri, săpun marocan, pentru curățarea zilnică a pielii grase, cu tendințe acneice. Argila are capacitatea extraordinară de absorbție și este foarte eficientă în atragerea impurităților din pori. Argila este ideală pentru curățarea în profunzime a tenului gras, dar și pentru tratarea punctelor negre.

Bogată în minerale și oligoelemente, argila verde este ideală pentru remineralizarea și decongestionarea pielii, ajută la eliminarea excesului de sebum și a impurităților datorită puterii sale absorbante excelente. Este potrivită în special pentru tenul mixt sau gras.

  1. Ca mască facială

Mineralele naturale din argilă aduc beneficii pielii în mod natural și eficient. Pentru bune rezultate prepară săptămânal o mască naturală din apă și argilă, mască anti-aging revigorantă , mască ayurvedică sau o mască hidratantă cu castravete și nalbă și las-o să acționeze câteva minute pe piele, apoi îndepărteaz-o cu apă călduță. Pielea ta va rămâne perfect curată și foarte catifelată. Argila este bogată în săruri minerale, precum calciu, zinc, siliciu sau magneziu și alte elemente care joacă un rol important în tratarea mai multor afecțiuni ale pielii. Pentru înfrumusețarea tenului, pentru curățarea și revitalizarea pielii, argila roșie este o alegere ideală. Ajută la eliminarea impurităților și îmbunătățește aspectul general al tenului. Este potrivită pentru toate tipurile de ten, în special pentru cel tern, în caz de cuperoză, roșeață, piele reactivă.

  1. Împachetări corporale

Poți folosi argila și pentru împachetări corporale împachetare corporala pentru suplețe, pentru o piele fină, netedă, fără impurități. În funcție de zonele vizate se va folosi între 100-300 gr de argilă. Se pot încorpora în plus pudre din alge, pudre vegetale, uleiuri și extracte vegetale, alte active în funcție de preferințe și necesitățile pielii. Se amestecă argila cu pudrele și extractele alese, se adaugă apă simplă sau apă florală până ce se formează o pastă omogenă. Pasta se aplică pe zonele vizate, care se acoperă de preferință cu o folie alimentară. După cca. 20 de minute pielea se va clăti din abundență cu apă călduță.

Argila a fost mereu considerată un aliat în ritualul de înfrumusețare al femeilor. De aceea, ar trebui să profităm de toate lucrurile pe care natura ni le oferă, în special de argilă, un ingredient cu beneficii excepționale pentru pielea nostră și care ne este la îndemână.

Elemental.eu îți pune la dispoziție o gamă variată de pudre de argilă care îndeplinească nevoile tenului și ale pielii tale. Punem beneficiile oferite de natură în slujba frumuseții și aducem împreună produse de înaltă calitate, izvor de inspirație creativă, îndrumare și expertiză, cu scopul de a vă împuternici: creați și împărtășiți experiențe și produse îndrăgite.

VIBEZ

Positive Vibes Around the City

Advertisement Advertisement

Newsletter

Recieve daily updates from the near-future.

By signing up, you agree to our Privacy Policy

Top