Meniu

Ce e nou?

Intră în comunitate

Celulele stem, ajutor semnificativ in tratamentul copiilor cu autism

Shares
Read Carefully

 

Sanatatea prorpiilor copii este principala prioritate pentru cei mai multi dintre parinti. Din nefericire, exista afectiuni care sunt identificate odata cu varsta, cum este cazul tulburarii de spectru autist. Aceasta reprezinta o dizabilitiate complexa de dezvoltare a creierului care afecteaza 3 arii principale ale functionarii unui copil: comunicarea, interactiunea sociala si comportamentul, simptomele devinind evidente in copilaria timpurie, frecvent intre 12-24 luni.

In prezent nu exista niciun remediu pentru tratarea completa a autismului. Cu toate acestea, cercetarile privind eficacitatea celulelor stem ofera noi capacitati promitatoare. Stem Cells Bank, banca de Celule Stem care ofera biotehnologie de ultima generatie in procesarea celulelor stem si care a introdus in Romania sistemul Sepax 2, ne prezinta rezultatele studiilor privind eficacitatea celulelor stem din cordonul ombilical in tratamentul autismului la copii.

Celulele stem – pot modula si repara sistemul imunitar

Un studiu efectuat in Statele Unite de catre Sutter Neuroscience Institute din Sacramento, California, si Cord Blood Registry cerceteaza rolul perfuziilor cu sange din cordonul ombilical in cazul copiilor cu autism. Scopul studiului este de a evalua daca celulele stem din cordonul ombilical ar putea contribui la imbunatatirea comportamentului si a limbajului copiilor din studiu prin modularea raspunsurilor inflamatorii din creier.

Exista dovezi care sugereaza ca unii copii cu aceasta afectiune au sisteme imune disfunctionale care pot intarzia dezvoltarea sau chiar deteriorarea sistemului nervos. Dr. Chez, director de neurologie pediatrica la Centrul Medical Sutter si principalul cercetator al studiului, afirma faptul ca „celulele stem din sangele ombilical pot oferi modalitati de a modula sau repara sistemul imunitar al acestor pacienti, ceea ce ar imbunatati, de asemenea, limbajul si un anumit comportament la copiii care nu au simptome agresive de autism”.

Celulele stem – pot ameliora semnificativ simptomele autismului

In 2017, Universitatea Duke din Carolina de Nord a realizat un studiu clinic, avand 25 de copii pusi sub observatie. Cercetatorii voiau sa afle daca terapia cu sange din propriul cordon ombilical, care contine celule stem, ar putea ajuta la tratarea autismului. Rezultatele s-au dovedit incurajatoare: la mai mult de doua treimi dintre copii au aparut imbunatatiri.

Studiul clinic care a evaluat siguranta terapiei cu celule stem din sangele de cordon pentru autism a fost un real succes. Nu doar ca sangele de cordon s-a dovedit sigur, dar 70% din cei 25 de copii, cu varste intre 2 si 6 ani, si-au imbunatatit comportamentul, din descrierile parintilor si monitorizarile cercetatorilor de la Duke.

Un studiu asemanator realizat de Cura Foundation demonstreaza eficienta tratamentului cu celulele stem. Daca la inceputul studiului, subiectul, un baietel de 4 ani nu facea contact vizual, nu putea sa se exprime verbal, dupa un an de terapie, rezultatele sunt uimitoare. Baiatul nu numai ca vorbea, ci era spontan in afirmatii si gesturi, s-a imbunatatit raspunsul emotional, dar si contactul vizual, iar nivelul de IQ a crescut de la 54 la 82 de puncte.

Care este rolul celulelor stem?

Celulele stem sunt responsabile cu mentinerea sanatatii noastre. Cele recoltate la nastere din sangele ombilicoplacentar sunt celule stem adulte, pe deplin dezvoltate – fundamentale pentru sistemul nostru imunitar si pentru sange. Deoarece sunt recoltate in acest moment, reprezinta cea mai pura forma de celule stem, nefiind afectate de imbatranire sau de alti factori externi. Celulele stem sunt extrem de importante pentru organismul uman, deoarece ele se pot dezvolta in alte tipuri de celule (musculare, sanguine dar si altele), care pot forma la randul lor testuturi si organe in corpul uman.

Nasterea unui copil este cu adevarat un eveniment emotionant si special, care schimba viata oricarui om. De asemenea, acest moment reprezinta o sansa unica pentru sanatatea copilului in viitor: doar in momentul nasterii poate fi colectata o sursa unica de celule stem din cordonul ombilical. In caz de nevoie, aceasta ii va putea oferi un tratament personalizat copilului (chiar si la varsta adulta) pentru cel putin 80 de afectiuni grave.

Serviciile Stem Cells Bank vin acum cu garantia MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania (conform cifrei de afaceri). Astfel ai siguranta ca celulele stem ale copilului tau sunt recoltate si stocate la cele mai inalte standarde de calitate.

Iar pentru ca stim cat de stresanta poate fi perioada sarcinii, Stem Cells Bank te invita la doua Webinarii gratuite despre sarcina, nastere si viata de proaspata mamica! In plus, daca participi la ambele Webinarii, ti se va elibera si certificatul de puericultura.

 

 

VIBEZ

Positive Vibes Around the City

Advertisement Advertisement

Newsletter

Recieve daily updates from the near-future.

By signing up, you agree to our Privacy Policy

Top