Meniu

Ce e nou?

Intră în comunitate

Cum poți ameliora crampele menstruale: 3 modalitati care dau rezultate!

Shares
Read Carefully

 

Crampele menstruale reprezintă un subiect delicat pentru multe femei. De la o intensitate mică, acestea pot deveni cu o adevărat o problemă serioasă când durerea perturbă activitățile de zi cu zi. Din fericire, există câteva metode simple care pot ameliora aceste crampe pentru a-ți continua ziua fără un disconfort prea mare.

Astăzi, dr. Silviu Iștoc, șef de secție obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital, îți oferă trei modalități pe care le poți combina pentru a obține o ameliorare a durerii în această perioadă delicată a lunii.

„Menstruația nu este o simplă curățare a peretelui uterin. Odată cu aceasta, apar modificările stării fizice și psihice, dar și numeroase dureri abdominale care au intensități diferite, în funcție de perioadă. Nu este o regulă în a avea aceste crampe menstruale, însă, cele mai multe femei au astfel de dureri care uneori devin insuportabile“, explică dr. Silviu Istoc, medic primar obstetrica-ginecologie la Spitalul Medicover (www.dristoc.ro).

  1. Antiinflamatoarele

La primul semn că durerile menstruale isi fac aparitia, este indicat să administrezi un antiinflamator, pentru a ameliora intensitatea acestora. Acesta blochează producerea de prostaglandine, substanțe chimice care provoacă contracții uterine. Cantitatea de antiinflamatoare (de exemplu ibuprofen) recomandată într-o zi cu crampe musculare poate fi de până la 800 de miligrame, la fiecare 6-8 ore. În cazul în care nu ajută, este indicat să faci o programare la medicul ginecolog, pentru a depista problema care cauzează durerile și pentru tratarea acesteia.

  1. O alimentație echilibrată

Cercetarile sugerează că un consum de 1.200 de miligrame de calciu pe zi poate ajuta la diminuarea multor simptome menstruale, inclusiv a crampelor, care sunt incomode pentru orice femeie. Astfel, produsele lactate cu o cantitate mică de grăsimi, laptele de soia îmbogățit și sucurile naturale sunt alimentele perfecte pentru mesele din timpul menstruației. De asemenea, anumite tipuri de lapte, iaurt, precum și ciupercile și gălbenușurile de ou conțin vitamina D, care stimulează absorbția de minerale, ceea ce întărește organismul și îl ajută să lupte cu simptomele menstruale.

În plus, este recomandat să bei un ceai natural din plante medicinale (mușețel, ghimbir), care ajută la relaxarea musculaturii uterine și înbunătățește fuxul sangvin. Înainte de a consuma ceaiul, asigură-te că acesta este unul potrivit, citind cu atenție eticheta.

  1. Presopunctura

Te intrebi cum poți ameliora crampele menstruale? Presopunctura poate ajuta la ameliorarea disconfortului creat de crampele menstruale. Folosind degetul mare și arătătorul, poți aplica o presiune fermă pe zona dintre primele degete de la picior, timp de un minut. Repeta exercițiul și la celalălt picior.

Apelează la modalitățile propuse mai sus și treci cu bine peste perioada ciclului menstrual. Dacă experimentezi dureri severe, adresează-te unui medic ginecolog pentru un consult și tratament.

Silviu Iștoc este medic primar obstetrică-ginecologie, specializat în chirurgie ginecologică minim invazivă și Medicina materno-fetală. Competențele medicului Silviu Istoc sunt impresionate, de la histerescopie, la chirurgie ginecologică, ultrasonografie obstetricală și ginecologică, laparoscopie, chirurgie ginecologică minim invazivă și medicină materno-fetală.

VIBEZ

Positive Vibes Around the City

Advertisement Advertisement

Newsletter

Recieve daily updates from the near-future.

By signing up, you agree to our Privacy Policy

Top