Meniu

Ce e nou?

Intră în comunitate

Dermapen, un dispozitiv inovator şi accesibil

Shares
Read Carefully

Până de curând, tratamentele de îndepărtare a cicatricilor păreau a fi complicate şi scumpe. Un dispozitiv inovator şi accesibil pentru a tratarea cicatricilor şi pentru redarea tinereţii pielii este Dermapen. Dispozitivul are forma unui stilou şi utilizează ace detaşabile de unică folosinţă pentru tratarea cicatricilor de acnee, cicatricilor post-operatorii, atrofice sau a celor post-varsat de vânt. Dermapen oferă un tratament non-invaziv, fiind recomandat şi pentru îmbunătăţirea calităţii pielii cu riduri, vegeturi ori pori dilataţi.

Dispozitivul ocupa deja un loc aparte în practică medicală estetică actuală şi poate fi folosit atât singur, cât şi în combinaţie cu alte proceduri dermatocosmetice, potenţând efectele acestora. Numărul de şedinţe recomandat diferă în funcţie de zona tratată şi poate ajunge de la 3 la 8 şedinţe.

Cum funcţionează Dermapen?

Stiloul Dermapen este prevăzut cu ace detaşabile, sterile şi de unică folosinţă. Este dotat cu un cordon de electricitate care acţionează la introducerea acelor în piele la diferite adâncimi, ajungând până la 1000 de microintepaturi/secundă. Viteza şi adâncimea sunt reglabile, în funcţie de zona şi de gravitatea problemelor tratate, iar ceea ce diferenţiază Dermapen de alte dispozitive de acest gen sunt vibraţiile care reduc senzaţia de durere.

„Vibraţiile ajută la păcălirea senzaţiei dureroase deoarece ambele impulsuri acţionate simultan induc în eroare creierul, care nu apucă să proceseze ambele informaţii. În acest mod durerea devine foarte uşor de suportat. Prin aceste înţepături simultane se produce o reacţie de inflamaţie care duce la producerea rapidă de colagen şi elastina a pielii şi, ca atare, întinerirea acesteia”, a explicat dr. estetician Andreea Iftimie şi manager Clinica Fazzada.

Cum decurge o şedinţă de tratament?

Pielea este demachiata şi dezinfectată, iar apoi se aplică un gel anestezic. Cele 11 ace sterile pătrund în piele la o profunzime de la 0,5 mm până la 2,5 mm, iar pentru fiecare zonă în parte se reglează adâncimea de penetrare a acestora. Tratamentul poate fi utilizat şi la nivelul unor arii mai sensibile precum conturul ochilor, al naşului său al buzelor. Pe toată durata procedurii tenul este lubrifiat cu un gel cu colagen pentru că acele să alunece mai uşor pe suprafaţa pielii.

Durata unei şedinţe este de aproximativ 20-25 de minute, iar la sfârşitul acesteia se aplică o mască pentru a obţine pătrunderea optimă a ingredientelor active şi pentru a calma pielea. După tratamentul cu Dermapen pielea poate fi sensibilă în următoarele trei zile, fapt pentru care se recomandă utilizarea cremelor hidratante şi cu factor de protecţie solară.

Avantajele tratamentului Dermapen

Printre avantajele utilizării stiloului Dermapen putem enumera timpul scurt de recuperare de după fiecare şedinţă, faptul că eritemul local este minim, lipsa descuamării şi reducerea durerii percepute. În plus, cu Dermapen nu există şanse de infecţie, întrucât acele sunt sterile şi de unică folosinţă. De asemenea, nu există efecte secundare.

Rezultatele dispozitivului se văd în tonifierea, lifting facial şi reîntinerirea pielii, reducerea cicatricilor, micşorarea porilor, ameliorarea ridurilor şi a vergeturilor. Costul unei şedinţe Dermapen variază între 100 şi 150 de euro, fiind o alternativă accesibilă şi mai ales eficientă a altor tipuri de tratamente care vizează aceleaşi probleme.

Toate tratamentele pot fi realizate la Clinica Laser de Reîntinerire FAZZADA, ce înglobează tot ce este mai modern şi performant la ora actuală în categoria spa-ului medical, cât şi programele unice, Pret-a-traiter.

 

VIBEZ

Positive Vibes Around the City

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement Advertisement

Newsletter

Recieve daily updates from the near-future.

By signing up, you agree to our Privacy Policy

Top