Meniu

Ce e nou?

Intră în comunitate

Fonduri de ten – 5 lucruri pe care să le ai în vedere când cumperi un fond de ten 

Shares
IMAGE: PXLSOLUTIONS MEDIA, INC
Read Carefully

Alegerea fondului de ten perfect, care să fie în ton cu nuanța pielii noastre, să îndeplinească  nevoile acesteia și să reziste bine în timp pare a fi un lucru imposibil de realizat. Însă, cu atenție la câteva detalii atunci când ne hotărâm să cumpărăm un nou fond de ten vom reuși să facem o alegere potrivită care să îndeplinească cât mai multe caracteristici esențiale ale unui fond de ten ideal.

Bottega Verde, brandul numărul 1 de cosmetice naturale din Italia, îți dezvăluie cele mai importante 5 lucruri cărora trebuie să le acorzi atenție atunci când faci o nouă alegere în privința fondului tău de ten.

  1.  Testează fondul de ten pe obraz, maxilar și gât

Majoritatea femeilor testează nuanța fondului de ten pe încheietura mâinii, dar această tehnică este greșită. Aplică 3 nuanțe apropiate de fond de ten dinspre obraz spre maxilar într-o linie dreaptă și fină și observă care este cel mai apropiat nuanței tale de piele. Fii atentă la nuanța care se potrivește cel mai bine cu nuanța pielii gâtului și alege-o pe aceasta. Dacă ai de ales între două nuanțe, optează pentru cea mai deschisă, deoarece este mereu mai ușor să închizi o nuanță de fond de ten decât să o deschizi.

  1.  Testează fondul de ten într-o lumină naturală

Luminile din magazin nu sunt chiar cele mai potrivite pentru a-ți da seama de efectul real pe care îl are fondul de ten pe fața ta. Nu risca să cumperi un fond de ten ce îți poate conferi un efect de mască sau poate avea un ton nepotrivit cu pielea ta. Cel mai bine este să ieși la lumina naturală și să observi care este nuanța care se vede cel mai natural pe față ta. Alege un fond de ten cu efect de piele perfectă, cu extract de floare de portocal și vitamina E. Fondul de ten ideal pentru orice tip de piele, cu textură fluidă și mătăsoasă ce se contopește cu pielea, atenuează imperfecțiunile și oferă un finisaj mat luminos.

  1.  Testează fondul de ten pe interiorul încheieturii, deasupra venelor

Unul dintre aspectele importante la care trebuie să fii atentă în alegerea fondului de ten ideal este puterea acestuia de acoperire. Dacă ai un ten fără imperfecțiuni și deschis la culoare, poți alege un fond de ten cu acoperire medie spre mică, cu efect iluminator asupra pielii. Optează pentru fondul de ten iluminator cu extract de grapefruit și afine de la Bottega Verde. Acesta se adaptează perfect fiecărui tip de ten, oferind tenului luminozitate și  confort pe tot parcursul zilei.

Însă, dacă tenul tău are imperfecțiuni, acnee sau rozacee, optează pentru o putere de acoperire mare a fondului de ten. Aceasta se testează deasupra venelor, pentru a vedea cât de bine reușește să le acopere. Dacă nuanța venelor tale este estompată vizibil, înseamnă că fondul de ten ales are capacitatea de acoperire suficientă și pentru imperfecțiunile feței.

  1.  Fond de ten lichid, stick sau pudră?

Fondul de ten lichid este ideal pentru a crea un look natural. Acesta nu are un grad de acoperire foarte mare, dar te ajută să-ți uniformizezi culoarea tenului. Fondul de ten în variantă stick are o acoperire medie spre mare și o rezistență mai bună în timp. Poți încerca fondul de ten stick multifuncțional cu vitaskin, cu textură cremoasă, poate fi transportat ușor și aplicat într-un mod practic și rapid, protejând împotrivă îmbătrânirii și minimizând imperfecțiunile tenului.

Fondul de ten compact, cel în variantă pudra, are putere de acoperire mare însă, aplicarea lui necesită mai mult timp și mai multă experiență, pentru că este mai greu de uniformizat. Totodată, acesta se închide la culoare în contact cu uleiurile naturale ale pielii, astfel că trebuie ales într-o nuanță mai deschisă.

  1.  Anotimpul în care dorești să utilizezi fondul de ten achiziționat

Anotimpul în care dorești să utilizezi fondul de ten nou achiziționat este un alt aspect important de care trebuie să ții cont atunci când faci o alegere în acest sens.

Vara, fondul de ten ales trebuie să fie cât mai light, în general optându-se pentru formule fluide, lejere.

Iarna, poți opta pentru fonduri de ten cu formule dense. Desigur, nuanța fondului de ten diferă de la un anotimp la altul, cele deschise fiind recomandate pentru iarnă, iar o nuanța mai închisă fiind opțiunea ideală pentru vară, atunci când pielea se bucură deja de un bronz strălucitor. Dacă alegi o nuanța deschisă și pentru perioada verii, o poți închide puțin cu un autobronzant lichid. Aplică fondul de ten deschis pe zona T și închide-l puțin la culoare pentru a aplica pe restul feței, jucându-te astfel cu umbre și lumini, pentru un make-up bronze.

Extrem de rezistente și adaptabile oricărui tip de ten, fondurile de ten Bottega Verde vin în întâmpinarea nevoilor pielii tale, protejând-o pe întreaga durată a zilei, lăsând pielea catifelată și strălucitoare într-un mod natural. Indiferent de make-up ul pe care îl dorești, la Bottega Verde găsești cele mai bune produse pentru acesta. Alege din gamele variate de produse de machiaj, pe care le găsești doar pe www.bottegaverde.ro

VIBEZ

Positive Vibes Around the City

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement Advertisement

Newsletter

Recieve daily updates from the near-future.

By signing up, you agree to our Privacy Policy

Top