Meniu

Ce e nou?

Intră în comunitate

Fontana Spa & Balneo, un nou spațiu multi-wellness în zona Borsec

Shares
Read Carefully

În luna decembrie s-a deschis la Borsec Fontana Spa& Balneo.  Creat sub deviza ‚sănătate pentru toți’, Fontana este un spațiu multi-wellness de 3000 mp și o capacitate de 1000 persoane pe zi în timpul verii,  dedicat relaxării, prevenției, curelor și termalismului. Probabil cel mai frumos balneospa din Romania, centrul propune o estetică atemporală, construcția fiind unică în felul ei, tavanul urmînd profilul acoperișului, pe care îl dublează cu o boltă făcuta din mii de lamele de lemn, într-o casetare de tip plasă, stabilă și flexibilă în același timp.

La deschidere au participat mai multe oficialități din Harghita și Bucuresti, printre care și doamna Tudorița Lungu, secretar de stat în cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului. Primarul  Mik Jozsef, artizanul acestui proiect, a mulțumit celor care au contribuit la deschiderea centrului: Ministerul Turismului, Consiliul Județean Harghita, proiectanți, reprezentanți ai firmelor care au executat lucrările, membri ai consiliului local și colegilor care s-au implicat.

CONCEPT SPA

Povestea spa-ului este creata in jurul motto-ului Natura este aliatul nostru. Toate resursele naturale au fost puse în slujba sănătății: aerul nealterat  și apele minerale ale munților Călimani, plantele pure alpine, nămolurile și argilele românești.

Fontana Spa Semnătură aduce experiența produselor naturale la un nou nivel, prin terapii ce poartă semnatura centrului. Brandurile alese sunt Kurland, linie de lânga Salzburg care capitalizează pe extracte de plante naturale, esențe alpine (pin, cedru, floare de colț) și argile, și Pell Amar, brand românesc dezvoltat de Prof. Dr. Ionescu Călinești în anii 70, avînd la bază extractul de nămol sapropelic de Balta albă. Fiecare ritual începe  cu sirop de brad și apă minerală, pentru vitalitate. Fontana Spa Semnatură abordează holistic starea de bine, incluzând masaje cu săculeți cu ierburi alpine, exfolieri și ritualuri intitulate sugestiv Fântana Tinereții, Floare de Colț sau Copacul Vieții.

Colecția de tratamente pentru față și corp, create atât pentru femei și pentru bărbați, se adresează fiecărui tip de ten în parte. Un tratament facial particular este Lac Albastru, pe bază de argilă albastră de Râciu, considerată una dintre cele mai pure si eficiente argile din lume.

Băile Fontana  vor hrăni pielea și aduce relaxarea necesară. Oaspeții pot alege dintre băi cu lapte de capră, băi cu fân, extract de nămol sapropelic sau, inedita baie cu bere.

FACILITĂȚI WELLNESS

Spațiul interior și exterior Fontana este fluid și liniar, urmînd ritmul unei zile perfecte de relaxare, începînd cu zona de piscine și saune, unde oaspeții se pot odihni, înota, sau se pot bucura de o zi în familie, existînd și o piscină pentru copii. O mofetă, bazin cu greutăți pentru elongații și 40 de cabinete de recuperare, spa, hidroterapie și terapie cu nămol stau la dispoziție celor ce doresc sau necesită tratamente individuale. Punctul final al călătoriei- Baia Sacrală- constă într-o sumă completă  de experiențe spa și panorama superbă a boltei domului spa.

UN SPA ACCESIBIL  DE O FRUMUSEȚE ORGANICĂ

Consultanța spa fost asigurată de Oana Manole de la Spa d’Or Consulting în timp ce managementul de proiect  a revenit firmei Kronstadt Hospitality Expert.

’’Putem spune că suntem printre puținii consultanți care pot acoperi atât partea de spa cât și domeniul balneo în România cu toate aspectele sale, operațional, economic, pregătire resurse umane, fiind un domeniu extrem de important dar, totodată, sensibil. Termele, băile termale și spa-urile ar putea fi motorul care regenerează stațiuni, exact cum s-a dorit la Borsec, dupa cum arată și discursul de inaugurare al primarului Borsec, domnul Mik Josef. ’’– Oana Manole, Spa d’Or Consulting

Despre Oana Manole  I  Spa d’Or Consulting

Oana este consultant spa internațional, speaker și scriitor pe teme wellness, oferind servicii de la A la Z în domeniul ospitalității, de la design pentru spa, studiouri, centre balneo și resorturi la dezvoltare de produs și poziționare brand pentru impact și imagine.  Firma de consultanță spa a fost creată în 2006, printre proiectele unde a consultat aflându-se 3 spa-uri pentru grupul Hilton, Up the River spa la hotel Lebăda, Delta Dunării, Belaqva la Kronwell Brașov, Tsarsky Kiev, Elixir Spa Baku, Wine spa Ramada Oradea, Casa Naturii la Tisa Olănești.

Anul acesta spa-uri create de ea au obținut premii importante: Cel mai bun concept spa I  Tisa Olănești la Premiile OPTBR, Cea mai bun spa de destinație  și cel mai bun spa ayurvedic I Up the River Spa la premiile Termalia, Cel mai bun spa de hotel business I Belaqva spa la premille Termalia.

Despre Kronstadt Hospitality Expert I Alecsandru-Ionut Blându

Firma de consultanță hotelieră, KEXP are o experiență de peste 4 ani în deschiderea și operaționalizarea hotelurilor cu baze de tratament și nu numai, acest lucru constituind liantul încrederii acordate ca firmă de consultanță de către Primăria Borsec și, totodată, a specialiștilor atrași în proiectul Fontana Borsec.

‚‚Dorim să îi mulțumim primarului Mik Jozsef pentru încrederea cu care am fost investiți pentru punerea în operă a centrului Fontana Spa&Balneo. A fost un proiect la care ca și Project Management—Kronstadt Hospitality Expert a pus laolaltă toate operațiunile legate de fluxuri, tarife, buget de venituri și cheltuieli, recrutare și selecție angajați, web design, stabilire gestiuni, fluxuri de documente, configurarea sistemului de rezervări și management al spa-ului și bazei de tratament (asigurat de Multisoft Constanta). De asemenea, cu ajutorul medicilor specialiști și al consultantului spa, am conturat pachete de prevenție, deoarece dorim să adresăm sănătatea încă din această fază. Prevenția poate și trebuie să devină o prioritate pentru oaspeții români și străini, deopotrivă. Investiția finală s-a ridicat la aproape 9 mil. Euro, iar în decursul anului următor ne-am propus un grad mediu de încărcare de aproximativ 40%’’-Alecsandru-Ionuț Blându, Managing Partner, Kronstadt Hospitality Expert.

VIBEZ

Positive Vibes Around the City

Advertisement Advertisement

Newsletter

Recieve daily updates from the near-future.

By signing up, you agree to our Privacy Policy

Top