Meniu

Ce e nou?

Intră în comunitate

Gravida vara? 5 sfaturi care te vor ajuta sa treci cu brio de sezonul cald

Shares
Read Carefully

În general femeile gravide își fac probleme atunci când sezonul cald își face apariția. Ce trebuie să știi este că vara trebuie să fii precaută cu privire la expunerea la soare, deoarece acesta poate provoca supraîncălzirea și deshidratarea. Tot ce trebuie să faci este să nu lași căldura de afară să-ți strice buna dispoziție. Să fii însărcinată vara, nu este atât de rău pe cât te aștepți. Hidratează-te, ai grijă de corpul tău, mânâncă sănătos și nu lăsa razele soarelui să te sperie.

Dr. Silviu Iștoc, medic specialist obstetrică-ginecologie, îți oferă 5 sfaturi care te vor ajuta să treci cu brio de sezonul cald.

1. Practică exerciții în aer liber

Vremea călduroasă nu trebuie să te oprească din a-ți executa rutina zilnică. „Exercițiile sunt benefice în timpul sarcinii, atât pentru tine cât și pentru făt. Dacă zilele sunt prea călduroase încearcă să faci sport dimineața, când afară este răcoare”, ne spune domnul doctor Silviu Iștoc.  Avantajul pe care ți-l oferă vara este că poți practica și înotul.

Înotul poate fi de cele mai multe ori o ușurare pentru viitoarele mămici deoarece ajută ca sângele să circule mai bine în corp. Dacă nu poți merge pe jos încearcă jogging-ul în apă este o alternativă perfectă. De obicei femeile însărcinate preferă aerobicul în apă, este relaxant și recomandat pentru a oferi corpului un echilibru.

2. Consumă fructe și legume proaspete

Majoritatea femeilor gravide știu cât sunt de importanți nutrienții din aceste alimente. Bogate în vitamine și substanțe nutritive importante precum carbohidrați care dau energie, dar și fibre, fructele și legumele sunt principalele alimente care nu pot lipsi din dieta unei femei însărcinate.

Din cauza vremii călduroase, femeile însărcinate vor simți nevoia să consume alimente răcoritoare și sănătoase, cum ar fi fructele și legumele crude. „O recomandare gustoasă și sănătoasa este salata pe care o poți combina cu diverse ingrediente bogate în vitamine și la care poți adăuga somon, carne de vită sau carne de pui”, ne  afirmă domnul doctor Silviu Iștoc.

3. Nu uita să te hidratezi

Este esențial să te hidratezi indiferent de anotimp, dar cu atât mai mult în perioada verii. Odată ce ai acumulat cantitatea zilnică recoamdantă de apă, te poți răsfăța cu un cocktail. Cocktail-urile non-alcoolice au un gust minunat și îți pot oferi chiar nutrienți de care organismul are nevoie în această perioadă.

4. Soarele îți oferă vitamina D

Este important să nu te expui prea mult la soare, iar dacă o faci este necesar să ai la tine în mod constant un factor de protecție solară, dar ce trebuie să știi este că dacă stai câteva minute pe zi în razele soarelui, acesta te va ajuta să produci vitamina D. Deficitul de vitamina D este foarte întâlnit pe timpul sarcinii și acest lucru poate duce câtre un risc crescut de a face diabet gestațional, vaginită bacteriană sau preeclampsie. Astfel dacă ești gravidă pe timpul verii poți profita de acest lucru pentru a-ți extrage vitamina D.

5. Pleacă într-o vacanță împreună cu partenerul tău

Este foarte important să elimini stresul pe timpul sarcinii. De aceea vara poate fi ocazia perfectă să faci o escapadă alături de partenerul tău. Poți alege să mergi într-un loc care te relaxează și care te binedispune. În această perioadă stresul poate uneori să te acapareze, de aceea sezonul cald îți oferă oportunitatea să evadezi într-un loc în care grijile vor dispărea mai mult ca sigur.

Supranumit si doctorul care salveaza vietile nenascute, Silviu Iștoc este medic primar Obstetrica-Ginecologie la Spitalul Medicover, in cadrul Departamentului de Medicina Materno-fetala si Chirurgie Ginecologica Minim Invaziva si la Clinica ProVita.

Cu o formare in Germania, Doctorul Silviu Iștoc s-a intors acasa, pentru a ajuta pacientele din Romania, sa aduca pe lume copii sanatosi; marturie in acest sens, stau numeroasele interventii chirurgicale noninvazive, dintre care unele foarte dificile.

Mai multe detalii, poti citi pe www.drIștoc.ro si pe pagina de Facebook: www.facebook.com/DrSilviuIștoc

VIBEZ

Positive Vibes Around the City

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement Advertisement

Newsletter

Recieve daily updates from the near-future.

By signing up, you agree to our Privacy Policy

Top